shoppen à volonté

Als de portemonnee het toelaat kan een shoppingtripje heerlijk ontspannend zijn. Niet alleen grote ketens sieren tegenwoordig de straten van de steden, maar ook kleine speciaalzaken springen eruit. Die zijn vaak gezelliger om te bezoeken en je komt er bovendien buiten met unieke producten die je elders niet ziet. Dat gecombineerd met een streekgerechtje in de plaatselijke horeca, en je batterijen zijn weer opgeladen voor een drukke werkweek.

Kortrijk

"Op zoek naar originele winkels die nog niet tot officiële Hipster Hotspot verheven zijn? Dan is Kortrijk the place to be."

Een winkel tot aan de nok gevuld met messen (Couteaux & Co), een boekhandel die vanaf 2017 in een casino wordt ingericht (Theoria) of een zaak die de origineelste interieurspullen verbindt onder een geonomatopeede zaaknaam (WAUW). Je kan het zo leuk niet bedenken, of je vindt het in Kortrijk! Tip van de Kortrijkkenner: spring zeker eens binnen bij Lebrahc (www.lebrahc.com). Niet alleen de naam van deze kledingwinkel is erg speciaal, ook hun ontwerpen doen je twee keer kijken. Talent gespot!

 • couteaux&co
 • theoria
 • wauw
 • lebrahc
Couteaux & Co

Wijngaardstraat 1, 8500 Kortrijk

Theoria

 Onze-Lieve-Vrouwestraat 22, 8500 Kortrijk

WAUw

Onze-Lieve-Vrouwestraat 9, 8500 Kortrijk

Lebrahc

Onze-Lieve-Vrouwestraat 11, 8500 Kortrijk

Lier

"dit kleine zusje van antwerpen wordt vaak onderschat."

Antwerpen mag dan wel de modestad zijn, de moeder van de Antwerpse Handjes en de habitat van Brabo, haar kleine zusje Lier wordt vaak onderschat. Niet alleen kan je in De Poort Van De Kempen heerlijk wandelen en borrelen, ook hun winkelassortiment laat je watertanden. Het originele Atelier Steengoed, bijvoorbeeld, maakt haar collectie volledig zelf en biedt op die manier handgemaakte juwelen of gepersonaliseerde kindermeubelen. Honger gekregen van al dat moois, dan loont het de moeite een Liers Vlaaike te proberen bij de bakker, afgetopt met een Lierse koffie in het Van Ouytsels Koffiehoekje. De perfecte combinatie van speculaas, peperkoek en heerlijk gebrande koffiebonen. Logeren doe je bij Best Western Plus Zimmerhof, een geklasseerd gebouw in eclectische stijl. Hier geniet je van alle luxe en comfort of zoek je de rust op in de prachtige binnentuin.

 • atelier steengoed
 • van ouytsels
 • best western
Atelier Steengoed

Lisperstraat 32, B-2500 Lier

Van Ouytsels Koffiebranderij

Rechtestraat 29, 2500 Lier

Best Western Zimmerhof

Begijnhofstraat 2, 2500 Lier

Sint-Niklaas

"wat als je het afschuimen van winkeltjes kan combineren met een spannende competitie?"

Een shoppingtripje kan deugd doen, dat hoor je ons niet ontkennen. Maar wat als je het afschuimen van winkeltjes kan combineren met een spannende competitie? Citygolf, om maar iets te zeggen. De ludieke sport is inmiddels doorgedrongen in maar liefst zeven Oost-Vlaamse steden, waaronder Oudenaarde, Aalst en Sint-Niklaas. Moe van het balletjes slaan/je overwinning? In die laatste stad kruip je lekker onder de dons bij Serwir, op wandelafstand van de Grote Markt. Hier logeer je in een luxekamer met regendouche of onstpan je in hun gezellige theesalon.

 • hotel serwir
 • citygolf
Hotel Serwir

Koning Astridlaan 57, 9100 Sint Niklaas

citygolf

www.city-golf.be/CityGolfSintNiklaas.html

Hasselt

"de Hoofdstad van de Smaak."

Hasselt, de Hoofdstad van de Smaak, profileert zich voortaan met ‘Hasselt in 48u – Tijd om te genieten’. Shop till you drop, pik terrasjes mee, nip van jenever, ga lekker stappen, verken de musea, ontdek culinaire toppers én… laat je op de leukste adresjes extra verwennen met je 48u-kaart. Juwelen, gadgets, aperitiefjes, lunch, toegang tot musea, een gratis huurfiets, busvervoer… De stad schenkt het allemaal weg voor een luttele €19,50. Bovendien geven heel wat hotels in het stadscentrum van Hasselt 50% korting op de tweede nacht. Na activering blijven de voordelen en de kaart 48 uur lang geldig. De kaart is te koop bij Toerisme Hasselt.

 • hasselt
Toerisme Hasselt

Maastrichterstraat 59, 3500 Hasselt

Diest

"deze prachtige stad aan de Demer BIEDT meer dan één troef voor de gewillige bezoeker."

Wat citytrips betreft wordt Diest al eens schierlijk over het hoofd gezien. Nochtans biedt deze prachtige stad aan de Demer meer dan één troef voor de gewillige bezoeker. Zo staat het stadscentrum bol van de historische gebouwen die je moet gezien hebben, en is ook een wandel of fietstochtje langs de (recent weer blootgelegde) rivier een duidelijke aanrader. Benieuwd naar een nieuwe hotspot om je vakantiegeld achter te laten, bezoek dan zeker Huis 5. Deze interieurwinkel verkoopt decospulen van Scandinavische labels zoals Hay en House Doctor, en vult die aan met pareltjes van Belgische makelij. Je interieur verder verrijken doe je bij SISU die opnieuw de Scandinavische deco-kaart trekt en je tot verzorgingsproducten toe meesleurt in de Nordic sfeer. Daarna plof je op ons aanraden neer bij Bed & Bokes, een kleinschalige B&B met uitzicht op de Demer, waar je romantisch kan logeren op een hooizolder.

 • huis 5
 • sisu
 • bed & bokes
Huis 5

Grote Markt 5, 3290 Diest

SISU

Felix Moonsstraat 15, 3290 Diest

Bed & Bokes

Kriekelswarande 1, 3920 Schaffen-Diest