logeren bij topchefs

Een dinertje bij een topchef verorber je niet snel even tussen de soep en de patatten. Een degustatiemenu vraagt rust en alle tijd van de wereld. Deze vijf chefs bieden je alvast alles wat hun keuken te bieden heeft, en geven je tips over de lekkerste logeeradresjes in de buurt. Zo kan je na een nachtje heerlijk uitrusten, overwegen om er nog een sterrenlunch bij te nemen.

Sint-Martens-Bodegem

Bistro Margaux
Dorpsplein 3
1700 St. Martens Bodegem
-
B&B Louis 1924
Lange Veldstraat 19
1700 Sint-Martens-Bodegem

In een gezellige gerenoveerde hoeve in het landelijke dorpje Sint-Martens-Bodegem, kookt chef Thomas Locus Belgisch-Franse klassiekers op bijzonder hoog niveau. Zijn Bistro Margaux werd beloond met een Michelinster maar ook met lovende commentaren van hun klanten. Bovendien kan je gezellig slapen op slechts enkele honderden meters van het restaurant, ten midden van de Pajotse velden. Daar wacht de gezellige B&B Louis 1924 met haar landelijke kamers. De perfecte combinatie, met andere woorden, voor een weekendje Pajottenland.

Zedelgem
& Brugge

Hertog Jan
Loppemsestraat 52
8210 Zedelgem
-
Hotel Dukes’ Palace
Prinsenhof 8
8000 Brugge 

Driesterrenchef Gert De Mangeleer kookt op het allerhoogste niveau van ons land. Inspiratie vindt hij in zijn majestueuze moestuin, en die verwerkt hij in de kaart van Hertog Jan. Kraakverse herfstgroenten en kruiden tovert hij om in hoogst verrassende gerechten. Nagenieten van je culinair hoogtepunt doe je in Hotel Dukes’ Palace. Slapen in de vijfsterren luxe van een voormalige Bourgondische residentie, en dat op slechts 150m van de Grote Markt van Brugge? Voor een heel bijzonder weekendje weg.

Hasselt & Maasmechelen

De Kwizien
Jeneverplein
3500 Hasselt
-
Terhills Hotel Maasmechelen
& Restaurant Danny
Zetellaan 68
3630 Maasmechelen 

Limburg is de thuishaven van Lady Chef of the Year 2015, Anne-Sophie Breysem. De jonge kok van De Kwizien verwent haar gasten met frisse creatieve gerechten, in een heel informele en ontspannen huiskamersfeer. Fris, modern, met wereldse invloeden, al keert ze steeds weer terug naar haar vertrouwde Franse Keuken. Het perfecte slaapadresje om die mooie avond in af te sluiten is Terhills Hotel Maasmechelen. Op een halfuurtje rijden van het restaurant biedt het niet enkel een prachtige kamer met alle mogelijke luxe, maar speelt het ook de troef uit van eigen Michelinsterrenrestaurant Danny. Twee keer luxueus tafelen in één weekend: wij oordelen niet.

Merendree

’t Aards Paradijs, Merendreedorp 65
9850 Merendree
-
De 7de Hemel
Merendreedorp 63
9850 Merendree

Bij chef Lieven Lootens proef, ruik en zie je verfijnde gastronomie waarin kruiden en groenten de hoofdrol spelen. Al meer dan 25 jaar staat ’t Aards Paradijs voor kookkunst op hoog niveau, met een bekroning in 2016 wanneer hij door de Groene Gault&Millau werd uitgeroepen tot een van de beste groenterestaurants van het land. En laat de herfst nu net rijk zijn aan ongelooflijk veel moestuinlekkers! Bovendien heeft Lootens zijn eigen suites ingericht in De 7de Hemel, waar hij zijn klanten verwent met een persoonlijk samengesteld ontbijt à la carte. Horen we daar een buikje knorren?

Antwerpen

The Glorious (Inn)
De Burburestraat 4,
2000 Antwerpen

The Glorious is een vaste waarde voor de wijn- en ginliefhebber of de levensgenieter met een neus voor sterrengerechten. Gastheer Jurgen Lijcops en chef Johan Van Raes nemen je mee op een fijnproeverstrip in hun bijzondere pand op het Antwerpse Zuid. De keuken is chic en toch laagdrempelig, met klassiekers van topkwaliteit die hun Michelin-ster ruim waard zijn. Bovendien biedt The Glorious Inn je een slaapplek aan in hetzelfde gebouw. Perfecte reden om nog even langer te blijven degusteren.

Fotografie: © The Glorious