een zee van tijd

Het komt niet zo vaak voor, maar als we eens écht veel tijd hebben, willen we die zo efficiënt mogelijk besteden. We plannen, plannen en plannen, en voelen ons op het einde van het weekend niet half zo uitgerust als we gehoopt hadden. Met deze vijf weekendjes weg combineer je de gezelligheid van een leuk logeeradresje, met enkele kleine uitstapjes en vooral rust. Veel rust.

Ja, ook dit is België


Je zou het er in de verste verte niet verwachten, maar in Limburgs is een adembenemende plek waar je je in het Braziliaanse Amazonegebied waant. Met zijn 5.700 ha natuur met heidegebieden, bossen, waters, fiets- en wandelpaden is het Park Hoge Kempen het enige nationale park in België en daarmee één van de allermooiste plekjes van Vlaanderen’. Na een verkenning te voet, te fiets of te paard, kun je op en top relaxen in B&B Haerlekijn op slechts enkele kilometers van al dat moois.
-
Vlasstraat 6, 3630 Meeswijk-Maasmechelen

De mooiste Schelde-bochten


Zegt de naam Emile Verhaeren je iets? Honderd jaar na de dood van deze geweldige dichter herdenkt het pittoreske Scheldedorpje Sint-Amands haar beroemdste inwoner. Zo loopt er in het Emile Verhaeren Museum een expo over zijn leven en werk en kan je kan er een wandeling maken naar zijn graf dat eruitziet als een aangemeerde boot en uitkijkt op een van de mooiste Scheldebochten. Naklinken doe je met de Cuvée Verhaeren, een speciaal gebrouwen bier dat de naam draagt van de poëet. Trek alvast een paar dagen uit om alles te ontdekken en verblijf in vakantiewoning ’t Nest. Hun sauna en jacuzzi zijn ideaal voor poëtische avonden.
-
Emile Verhaeren Museum, Emile Verhaerenstraat 71, 2890 Oppuurs (Sint-Amands)
’t Nest, Nijven 3, 2890 Oppuurs (Sint-Amands)

Fotografie: © Toerisme Scheldeland

Street art


Steeds meer internationale steden trekken de kaart van streetart en die trend zet zich ook door in ons land. In Vlaams-Brabant kan je zo terecht voor Wild Brabant, een openluchttentoonstelling van kwaliteitsvolle muurschilderingen op acht locaties in evenveel steden en gemeenten. Nog niet voldaan? Bezoek zeker ook de North West Walls, de zeecontainersculpturen op de wei van Werchter die er vanaf nu permanent te zien zullen zijn. Nagenieten van die artistieke uitlatingen, doe je in de prachtige B&B Baron’s House, een gerestaureerd monumentaal Oostenrijks koetshuis uit 1705 op 8 kilometer van Leuven.
-
B&B Baron’s House, Kapelweg 6, 3040 Neerijse

Fotografie: © Arne Quinze - Rock Werchter

Weg van alle drukte


Wil je er eens helemaal uit zijn, weg van alle drukte? Het wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken staat garant voor úren wandelplezier en absolute rust. Trek je laarzen aan en ontdek dit prachtig stukje polderland aan de Belgisch-Nederlandse grens. Langs de kreken, de vele grachtjes en het Leopoldkanaal loop je voorbij uitgestrekte landbouwgronden, charmante dorpjes en hoevetjes waar de tijd lijkt stil te staan. Achteraf laat je de voetjes rusten in het stijlvolle B&B Landseinde, op 15 kilometer van de Zeeuwse kust. De vier luxekamers zijn landelijk chic ingericht met instapdouche, kitchenette en terras.
-
B&B Landseinde, Kruispolderstraat 9, 9981 Sint-Margriete 

Pure natuur


De Vlaamse kust staat met stip op nummer één als uitwaaibestemming. In het Zwin, aan de IJzermonding en het Westhoekreservaat beleef je er de pure natuur en niets gaat boven een lange wandeling. Met de Kustwandelroute die loopt van De Panne tot Knokke-Heist (en omgekeerd) is dat een eitje en ook met de gratis app West-Vlinderen word je gegidst langs de mooiste plekjes aan de kustlijn. Onze logeertip: B&B Het Zonnehuis in De Haan. Gooi een blok hout in de haard in de herfst en geniet de hele avond lang van een knisperend vuurtje.
-
B&B Het Zonnehuis, Normandiëlaan 18/20, 8420 De Haan-Wenduine