Logeren doe je in aristocratische sferen

castel 't haantje

Het Brugse Ommeland is kastelenland! Overal staan imposante slotten die getuigen van de roemrijke geschiedenis. Ook de Kasteelbossen lenen zich perfect voor uren wandel- en fietsplezier met leuke kasteelterrassen op je pad, zoals het Koetsenhuis en de Trutselaar. Zelfs logeren doe je in aristocratische sferen. In B&B Domein Leegendael ervaar je de chateau-feel ten midden van een prachtig domein. Ook B&B Castel ’t Haantje verbindt heerlijk relaxen met cultureel erfgoed. Het majestueuze pand vernoemde haar kamers naar drie heerlijke wijndruiven (Merlot, Syrah en Malbec) en lost zelfs die verwachtingen moeiteloos in. Als uitrusten in het Brugse Ommeland niet lukt, lukt het nergens.
-
B&B Domein Leegendael, Kortrijksestraat 498, 8020 Ruddervoorde
B&B Castel ’t Haantje, Brandstraat 91, 8755 Ruiselede-Doomkerke


Dresscode: aristocratic chic anno 1830

d'ursel

Dansen als de adel in een barokke spiegelzaal van een van Belgiës mooiste kastelen, dat is het Winterbal op kasteel d’Ursel in Hingene. Op zaterdag 26 november kan je hier tot 1 uur ’s nachts walsen, polka’s en quadrilles dansen. De dresscode: aristocratic chic anno 1830. Het hele najaar zijn er concerten, met in november zelfs een Halloweengeïnspireerd griezelrecital met operaklassiekers van Verdi, Mozart, Händel en ... The Phantom of the Opera.
-
Kasteel d’Ursel, Wolfgang d’Urselstraat 9, 2880 Hingene

Fotografie: © Kasteel d'Ursel


Groen, groener, groenst

het huis van de kapitein

Groene vingers? Dan word je op je wenken bediend rond het kasteel van Beervelde. Op zich al een pareltje, maar het is vooral het 24 hectare grote kasteelpark in Engelse landschapstijl dat met alle aandacht gaat lopen. In Lokeren, op wandelafstand van het kasteel, vind je B&B Het Huis van de Kapitein, dat omgeven wordt door maar liefst 4000m² groen. Al loont het ook de moeite je padvindershartje even op te bergen en binnen de muren van de B&B te genieten van het verwarmde binnenzwembad.
-
Kasteel van Beervelde, Beervelde-dorp 75, 9080 Beervelde
B&B Het Huis van de Kapitein, Hillarestraat 33, 9160 Lokeren


Hou die middeleeuwse mantel nog maar eventjes aan

meise

De Plantentuin Meise heeft geen introductie meer nodig. 92 hectare groot, 18.000 soorten planten, een serrecomplex dat tot de mooiste van Europa wordt gerekend ... Minder bekend maar daarom niet minder de moeite is het kasteel van Bouchout dat op het plantendomein staat en gebouwd werd in de twaalfde eeuw. Of het kasteel van Horst in Holsbeek, waar je je innerlijke ridder kan loslaten en het adellijke leven van binnenuit kan ontdekken. Niemand die je tegenhoudt die middeleeuwse mantel erna nog eventjes aan te houden en lekker te aperitieven in de oranjerie van het kasteel van Bouchout of het Wagenhuis bij het kasteel van Vorst.
-
Kasteel van Bouchout, Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Kasteel van Horst en het Wagenhuis, Horststraat 28, 3220 Holsbeek

Fotografie: © Dominic Verhulst


800 jaar geschiedenis

alden biesen

800 jaar geschiedenis heeft Alden Biesen in Bilzen achter de kiezen en vanaf dit najaar kan je dat op een onvergetelijke manier herbeleven. Tijdens Bilzen Mysteries ontdek je langs een nachtelijk, multimediaal parcours hoe het kasteeldomein, dat ooit gebouwd werd door de Duitse Ridderorde, uitgegroeid is tot luxeresidentie. Licht-, klank- en beeldeffecten maken de beleving totaal. Begin oktober is er BarokFest, een festival rond barokmuziek, in november palmt Sinterklaas de burcht in en op 11 december is er de loopwedstrijd ‘Bestorming van Alden Biesen’. Verveling staat hier niet in het woordenboek.
-
Kasteel Alden Biesen, Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen