In Mechelen werden een oude visrokerij en sigarenfabriek omgebouwd tot Hotel Mercure Vé, een combinatie van een vier sterren designhotel en een luxe spa. Het industriële verleden werd uitgespeeld in de strakke architectuur en vertaald in veel ruimte en rust bij het zwembad, het Turks stoombad en de jacuzzi. Vergeet zeker je massage niet!
-
Hotel Mercure Vé, Vismarkt 14, 2800 Mechelen.

hotel mercure ve
boetfort

Niets beters voor je lijf dan de combinatie van een goeie portie groen en een heus wellnessarrangement. Profiteer van de Groene Gordel en fiets of wandel jezelf vijf jaar jonger in de gezonde buitenlucht. Toch nood aan iets extra? Boek dan een arrangement bij één van de vele sauna’s en wellnessruimtes in de Gordel. Tal van kleine en grotere centra vormen een heerlijk ontspannende tussenstop tijdens uw fietsweekend. Neem bijvoorbeeld Thermae Boetfort in Melsbroek, waar je geniet van het meest uitgebreide wellnessassortiment, en dat in een prachtig historisch kader. Het is niet omdat je na die lichaamsbeweging al gelukkig en lekker ontspannen bent, dat het niet nóg beter kan.

De Westhoek is een uiterst dankbaar gebied voor de mountainbiker, maar ook sportievelingen hebben soms nood aan ontspanning. Op het domein van Blauwpoort lukt dat alvast fantastisch. In de sauna van dit genietadresje – ingericht in een strakke spiegelbox tussen de bomen – vloeit ook het laatste beetje stress uit je poriën. Door de mix van rust, authenticiteit en design kom je in het prachtig gebied rond de herenhoeve uit 1907 weer helemaal tot rust. Toppertje voor een relaxweekend met vrienden of een moment om bij te babbelen.
-
Blauwpoort, Blauwepoortstraat 2, 8954 Westouter

blauwpoort
de maretak

Een weekendje weg in een fijn hotel met lekker eten uit de streek en een spa alleen voor jou? In Dilsen-Stokkem kan dat. Wellness La Myrrhe van Hotel De Maretak is immers helemaal vernieuwd, compleet met jacuzzi, zwemspa, dompelbad, massage- en regendouches, een relaxruimte binnen en buiten en een afgesloten tuin. Echt een klein paradijsje dat je voor jezelf kan reserveren. Bij mooi weer kan je zelfs een duik nemen in het grote openluchtzwembad. Hier bereik je een graad van ontspanning die je voorheen nooit voor mogelijk had gehouden.
-
De Maretak en Wellness La Myrrhe, Watermolenstraat 20, 3650 Dilsen-Stokkem.

Beeld je het toppunt in van pure ontspanning in de vrije natuur. Er bestaat een grote kans dat je droombeeld aansluit bij het aanbod van ’t Leienest. Dit vakantiehuis biedt je de mogelijkheid om lekker te luieren aan de oevers van de Leie, tussendoor even stoom af te laten in de sauna barrel, om daarna rustig af te koelen in het dompelbad en de zwemvijver. Dit logeeradresje is super-de-luxe ingericht en heeft zelfs haar eigen steiger met elektrosloep. Of ‘jacht’, het is maar een kwestie van terminologie.
-
Vakantiehuis ’t Leienest, Keuzemeers 12, 9031 Drongen

barrel sauna