Background Image

niet te missen dit najaar!

De herfst verwent ons elk jaar met prachtige roestkleuren en een extra reden om onze sjaals en mutsen uit de kast te halen. Maar ook verschillende instellingen passen hun programma aan aan het nieuwe seizoen. Dompel je onder in de kille sfeer van de Eerste Wereldoorlog of nip van een Jenevertje na een frisse herfstwandeling.

Bilzen Mysteries

In de Landcommanderij van Alden Biesen is er iets niet pluis, en het is aan jou uit te zoeken wat. Met de tablet in de hand en de Heer van Biesen als gids, wandel je met Bilzen Mysteries door 800 jaar geschiedenis van de Duitse Orde. Beetje bij beetje kom je alles te weten over de bloederige praktijken van de broederorde die het licht niet mochten zien... Durf jij nog?

jeneverfeesten
image

Brugse wandelapp
Xplore Bruges

Geen frustratie zo groot als die van een heuse windvlaag in een stadsplan, een vlek over de straatnaam die je net wou lezen, of plooislijtage over het district waar je een wandeling wilde maken. Die analoge problemen zijn gelukkig voorgoed verleden tijd. Met de nieuwe Brugse wandelapp Xplore Bruges ben je slechts enkele touches verwijderd van de interessantste erfgoedroutes. Bovendien kan je kiezen per thema, opteren voor een museumroute of een stadswandeling offline opslaan. Citytrip zonder geografische frustraties, coming up!

App Store
kempenkuur

Pure rust in de Kempen

Men laat haar streeknaam niet voor niets voorafgaan door ‘stille’: de Kempen, dat is genieten van pure rust. De regio laat zich kenmerken door heerlijke wandelroutes en charmante logeeradresjes. De ideale uitvalsbasis dus voor een weekendje weg met je partner, vrienden of het gezin. Toch nood aan een beetje hulp bij het uitstippelen van je ontdekkingstocht door de Kempen? Je vindt inspiratie op Kempenkuur, een website die topwandelingen combineert met hartverwarmende logeertips. Slaap ze!
Fotografie: © Toerisme Provincie Antwerpen

belevingscentrum1418

Belevingscentrum '14-'18

Slapen met één oog open, wachtend op de vijand, het voedselrantsoen beheren, schuilplaatsen zoeken,... Niet bepaald een weerspiegeling van ons dagdagelijks leven. Gelukkig hoeft er geen vijandig legioen neer te strijken om te weten hoe de mensen leefden tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het belevingscentrum van Tildonk kan je de Groote Oorlog herbeleven aan de hand van foto’s, anekdotes en pakkende levensverhalen. Hoe gingen de mensen om met honger? Hoe verwerkten ze het geweld? De getuigenissen geven je het gevoel dat je er zelf bij was.

Belevingscentrum ’14-’18, Kruineikestraat 5a, 3510 Tildonk.

Fotografie: © Lander Loeckx

leopoldhotel

Leopold Hotel Oudenaarde

Aan de oever van de Schelde, in het gloednieuwe De Ham district en op een boogscheut van de Markt, ligt Leopold Hotel Oudenaarde. Dit Boutique hotel ligt op wandelafstand van het historische centrum en leent zich dus perfect tot een stadswandeling. Zin om eens een dagje helemaal niets te doen? Ook dan heeft het Leopold Hotel alles in huis om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Geniet van een frisse cocktail in de bar of verwen je smaakpapillen met één van de Oudenaardse speciaalbieren.

Leopold Hotel Oudenaarde, De Ham 14, 9700 Oudenaarde.