blotevoetenpad

Op avontuur!

Wie indoor en outdoor wil combineren, komt aan z’n trekken in Limburg. Hier is alles totally kidsproof. Kleine en grote kinderen kunnen zich uitleven in Bosland (www.bosland.be) met haar avontuurlijke wandelingen, dierenzoektochten, ondergrondse gangen, uitdagende klimparcours en schattenzoektochten. Wie het bos op een andere manier wil ontdekken, stapt over het Blotevoetenpad van Zutendaal. Zit er een waaghals in de familie? Rep je dan naar de indoor ski- en snowboardpiste Snow Valley in Peer of klim in één van de spannendste atracties van Plopsa Indoor Hasselt (www.plopsa.be).

-

Blotevoetenpad, Stalkerweg, 3690 Zutendaal
Snow Valley, Deusterstraat 74/E, 3990 Peer
Plopsa Indoor Hasselt, Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

kasterlee

Geloof jij in sprookjes?

Kinderen beleven ongetwijfeld een leuke tijd in Kasterlee. Deze kindvriendelijke gemeente is gekend voor zijn kabouters, natuurgebieden en lekkere streekgerechten waarvan klein en groot smullen. Een absolute must is een bezoek aan de Kabouterberg! Klimmen en ravotten tussen de Kastelse kabouters, luisteren naar hun verhalen of zelf op ontdekking met de smartphone in de hand, het kan er allemaal. Ook speurneuzen kunnen op ontdekking met de fietstocht Spreukels Speuren of het gps-spel Klokkenmysterie. Leuk om te weten: in heel wat kindvriendelijke hotels in de Kempen ligt gratis het Grote Kleurboek Kempen klaar.

Fotografie: © Toerisme Provincie Antwerpen

speelbos

Liefde voor natuur

Kampen bouwen en ravotten in de vele bossen en groene domeinen van Vlaams Brabant is een absolute must. In het speelbos Vossenhol in Bertem, bijvoorbeeld, kunnen kinderen urenlang met takken sleuren, hutten bouwen en ravotten. Ook het Everzwijnbad in het Meerdaalwoud is de perfecte locatie voor een namiddag ravotten in de natuurlijke speeltuin met een reuzenmikado, puzzelbomen, klimpalen en houten slang. Dierenvrienden kunnen zich in deze regio dan weer uitleven met ezels. Zo kan je bij Ezelboerderij de Hoef en Café de Roestige Ezel terecht voor wandeltochten, originele kinderfeestjes met ezels als gezelschap of gewoon voor free hugs.

Fotografie: © ANB

gent

Kids & the city

Kleine deugnieten en grote tieners worden met open armen ontvangen in Gent. Echt alles kan je er doen: de geheimen van het Lam Gods ontrafelen, ridder en prinses spelen in het Gravensteen, ravotten in parken, eropuit trekken met een boot of koets, ontdekkingen doen in de vele musea of gewoon wat lekkers smullen in kindvriendelijke restaurants. De mooiste plekjes van de Gentse binnenstad kunnen kinderen bovendien op een speelse manier ontdekken met een digitale speurtocht waarbij ze de bril van draakje Fosfor moeten zoeken. Het volledige kinderaanbod is verzameld op de site onder ‘zien’ en ‘doen’.

kust

Frisse neus, warme chocolademelk

Het is maar de vraag of een regio als de Kust nog kindvriendelijker kan zijn, als het al een eindeloze zee ter beschikking stelt van uw koters. Zelfs in een licht najaarszonnetje is het gezellig teentjes dippen of schelpen rapen in de branding, om achteraf weer op te warmen boven een kop dampende chocolademelk. Toch nood aan iets meer actie? Huur een billenkar en maak de dijk onveilig. Kinderen entertainen was nog nooit zo eenvoudig.